neděle 6. ledna 2013

Amnestie - jsme zkoušeni z důvěry a Lidskosti


Odpouštěj a bude ti odpuštěno. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem. Vztek ubližuje pouze tomu, kdo ho pociťuje. Odpuštění a na druhé straně vděčnost léčí duši. Slunce svítí pro plevel i lilii stejným světlem...

Na povrch vyplouvají emoce a my si "natvrdo" zkoušíme, jak na tom doopravdy jsme s láskou, soucitem... kde ještě chceme kecat kosmu do běhu událostí... a jestli jsme skutečně už těmi neposuzujícími bytostmi světla...

Věřím, že každému se jednou vše vrátí a já se nemusím frustrovat tím, jak a kdy to bude. 

Nemám v sobě závist, vztek a jsem zcela ujištěna, že já pořád chci jít poctivou cestou bez ohledu na to, jakou cestou chodí druzí. 

Nikdy neznáme celý příběh
(a nezná ho ani Klaus), kdo viděl Atlas mraků - pochopí, co tím chci říct - a i kdyby jen deset z nich bylo nevinných, má to pro mne cenu, a kdyby jen třetina z nich vyšla z vězení poučenější a rozhodnutá svůj život napravit, má to pro mne cenu - třeba několik z nich změní svět k lepšímu (a to bude mnohonásobně převyšovat nějakých pár propuštěných "viníků") - nic není bezdůvodné, konsekvence jsou dalekosáhlé, mám v sobě tolik pokory, že nebudu posuzovat, co tím Univerzum míní. A nakonec - třeba Ústavní soud amnestii zruší a vše bylo jen prostředkem pro naše sebe-uvědomování.

Je to v podstatě nádherná ukázka toho, že právní stát ve skutečnosti neexistuje, právo, jak si ho člověk představuje, neexistuje, je tedy je nevymahatelné - je zde přítomný jiný přirozený řád, který funguje na zcela jiných principech, než si Člověk myslí. Možná to někteří lidé díky tomu skutečně pochopí, takže ve svém rozhořčení dokážou najít odvahu otevřít oči, začnou si uvědomovat, že chtějí-li věci změnit, musí přestat věřit v hru, kterou nám tu do očí lžou, a vystoupit z role oběti vnějších událostí - tedy stát se strůjci svého vlastního štěstí. To není jednoduché ani bezbolestné - mohla bych vyprávět. 

Od svých dřívějších kamarádů "revolucionářů a jiných rozhořčených spasitelů světa" očekávám spíše nařčení z alibismu, ale žiju to, čemu věřím. 

Jinak se mi moc líbilo, jak to napsal Lukáš z Péče o duši: "To, že se pár lidí ukázalo jako sociálně nestabilních je jen zanedbatelné množství oproti těm, kteří si uvědomili důsledky svých činů z minulosti. Navíc v dnešní době se karma spaluje docela rychle. A co se to dotklo těch tzv. "nevinných"... nic se neděje bezdůvodně. Je to jen začátek velkého úklidu... Podle včerejších reakcí sleduju, že jsme stále ve středověku a chtěli bychom popravu a kamenování :-)) vítejme v transformaci :-)"

Petice proti kácení amazonského lesa podepisuju, tam souzním s potřebou určité formy akce - dávám si akorát pozor, jestli se svou akcí (energií) vysílám emoci vzteku nebo emoci přijetí věcí, tak jak jsou - protože ta první je destruktivní, ta druhá tvoří a léčí. Vím, že až bude svět připraven na změnu, změní se.

Když jsem našla odvahu vyjít s tímto názorem i mezi své "neduchovní" kamarády, bála jsem se velkého nepřijetí, a místo toho mi přišly odpovědi plné díků, protože se někteří báli, že s nimi není něco v pořádku, když se nerozčilují (tedy ano - v lidech se něco mění)... a pak mi přišla pro mne léčivá odpověď od mého blízkého kamaráda: "Janee, díky. Koukám na to, jak všichni melou, a tohle je poprvé, co od někoho slyším, že jde o odpuštění. To znamená, že ať jsi sebebláznivější, jako jediná máš rozum. Ještě jednou. díky!"

Existuje i druhá strana mince toho, co Klaus udělal, hezky to napsal Dave Urban: "Na straně druhé je zas pravděpodobná pravda taky v tom, že Klaus tím, co udělal, chtěl v podstatě pouze skrýt všechny ty korupční záležitosti, které se za jeho vlády udály... David Icke to popisuje jako manipulaci s lidským vědomím - a to, co se děje kolem amnestie, je toho čistým důkazem.. Manipulaci s lidmi v tomto státě odmítám."

Mne samotnou překvapuje a těší, že mně toto netrápí. Je manipulován, kdo chce býti manipulován, kdo odevzdává svou vlastní zodpovědnost a tedy svůj život do rukou druhých. Všichni se učíme a hledáme nové cesty bytí, tohle je jeden z prostředků akcelerace změn ve společnosti - ve smyslu všechno zlé je pro něco dobré.

Tedy v energii lásky a u-smíření zdraví a přeje krásný den Anamel

AKTUALIZACE - VELMI VÝŽIVNÁ DISKUZE VZNIKLÁ POD MÝM PROHLÁŠENÍM

  • To co si napsala, je hezké, nenapadlo by mi, dívat se na to z téhle stránky. Ale s tím, že manipulován je jen ten, kdo chce být manipulován, nesouhlasím, všichni nemají stejnou možnost otevřít oči a rozpoznat pravdu a lež, kterou na tebe valí okolní svět. Kdyby ji měl každý, pak by byl svět už dávno skutečně lepším.
  • ač se to na první pohled může zdát nemožné, pak ve skutečnosti každý z nás má stejnou možnost otevřít oči a a cítit pravdu. Klíč není v tom CO prožíváme, ale JAK to prožíváme a to je na rozhodnutí každého z nás 
  • Jana Mráčková Harry, díky za komentář, pro mne je život prožíváním určitých zkušeností a učením, na úrovni duše si každý vybral přesně takovou zkušenost, jakou nyní prožívá - je to tedy svobodná volba něco prožít (ať už je to manipulace, nebo nemanipulace), ale ano - vymanit se z manipulace je těžké, je všude kolem nás, když se ale rozhodnu přestat manipulovat druhými (a že to děláme hodně, i když většinou nevědomě), tak je i té vnější manipulace mnohem méně, akorát je v tom spoustu dalších podnětů jako že se nám vrací, co jsme udělali v minulosti a taky zajeté myšlenkové programy, které nám brání se vymanit z některých typů zkušeností (třeba že svět je zlý a já nemohu nic ovlivnit nebo že si vlastně nezasloužíme hezký život, protože nejsme dost dobří atd.)...
  • Jana Mráčková A k tomu, co píše Fatima - největším mistrem svobody je ten, kdo dokáže svobodu cítit i ve vězení...

  • Možná někdy dospěju tam, kde budu věřit, že všichni mají stejné možnosti v rozpoznání pravdy a lži; zatím jsem ale stále sociální determinista a líbí se mi dívat na svět těmahle očima:). Ale za tuhle připomínku k amnestii ti vážně děkuju.

  • Jana Mráčková Až bude kniha, bude amnestie pasé a budou zas jiné kauzy, ale děkuju za podporu  ... pro mne je důležité respektovat i to, že ne každý se narodil pro to, aby dokázal rozpoznat lež, důležitý je prostě respektovat, že kolik lidí, tolik způsobů zkušenosti a prožívání, ... i to, že jsi sociální determinista, je skvělé, protože jsi, jaká jsi, a jedině tak dokážeš pomoci lidem kolem sebe, jsi taková přesně proto, abys mohla naplnit svůj život tak, jak je to pro tebe nejlepší...

  •  existuje odpuštění a existuje právo...propustit ty lidi a odpustit by jim měli ti, na nichž byly spáchány ty trestné činy, za něž seděli v tom vězení. o tom, jak funguje právo v český republice, nechci diskutovat.

  • Jednou máme nějaký právní řád a pouštět lidi, kteří podle něj byli odsouzeni se mi jeví jako naprostý nesmysl...možná že mezi těmi lidmi byli nějací nevinní, ale taky tam sou tisíce viníků...proč jsou na svobodě i ti mi nejde na rozum.
  • Jana Mráčková Odpuštění zvenčí nemůže přijít, dokud člověk neodpustí sám sobě. ... a jednou lidé měli také popravy a kamenování a nakonec se rozhodli, že na to nemají právo... a ano, svět není připraven být bez právního řádu, dokud je člověk motivován ve svém životě strachem, bude páchat zločiny... a dokud člověk bude motivován zlobou, budou po světě ruku v ruce kráčet Vina a Trest, namísto Lásky a Odpuštění...

  • Ještě aby to takhle vnímali taky ti propuštění, obávám se, že u většiny s tím bude problém...

  •  hele Jano, to co píšeš, je pravda. Mě jen přijde, že Klaus neudělil amnestii z Lásky a kvůli tomu, že by jim chtěl vskutku Odpustit. Nevím, jaký jsou jeho skutečný pohnutky, ale k těmhle má podle mě daleko.
  • Jana Mráčková Ne, Tondo, to skutečně neudělil - až takový snílek nejsem  Naštěstí nejsem zodpovědná za uvědomění druhých lidí  ale pouze za své... Uklidím si nejdříve na svém dvorečku a až si budu jistá, že spravedlnost a další božské esence jsou mi vlastní, budu přemýšlet co s tím dál...



  • Sama nemůžu říct jestli s amnestií souhlasím nebo ne, spíš se mi vnitřně nezdá. Když to tak pozoruji, víc mě zaráží to, jak mezi lidmi vzbudila vlnu negativní energie, kterou vzájemným souhlasem a rozhořčováním jenom posilují. A to považuji za nepřínosné. Do pohnutek této akce nevidíme a jak pozoruji celou situaci, budí ve mě dojem, že se někdo snaží zakrýt jiné záležitosti, které se dějí právě teď a kterých si nevšimne nikdo se zastřenou myslí a zaměřen veškerou svojí energií na jednu "blbost", navíc v období před volbami. Jakoby snad někdo znal českou náturu a reakce lidí a vyvoláním těchto emocí (se kterými počítá) chtěl podle svého záměru nasměrovat naše rozhodování ovlivněné těmito vzbouřenými emocemi. A snad většina z nás už ze zkušeností ví, že rozhodovat se pod vlivem vzbouřených emocí není zrovna nejlepší v dlouhodobém měřítku. Z hlediska energie je to všechno jasné. Pokud jsou negativní energie naším motivem k čemukoli, nikdy nám to nemůže přinést pozitivní výsledek. Takže bych se raději moc nezaobírala Klausem (který se pokud vím ani nesvěřil, co ho vedlo ke změně postoje) a vězni, ale tím, co mám v sobě a jestli pomáhám šířit dobro anebo podporuji záchvaty agrese.. takoví lidé, kteří sami mají spoustu negativní energie a jsou agresivní (někteří by dokonce byť jenom přeneseně přáli Klausovi smrt!  ) by neměli nadávat, protože nejsou jiní než ti, kteří tu lavinu spustili..




  • Ještě bych podotkla, že jak MUDr. Hnízdil říká o zdravotnictví, že tento systém se reformovat nedá, mám podobný pohled na význam uvěznění člověka. Závisí na nitru člověka, kam zkušenostmi dospěl a jestli je připravený na změnu.. buď se poučí a do vězení se už příště nevrátí, nebo naopak díky koncentraci lidí s podobnými postoji a energií se u něj může znásobit to, co už v sobě nese.. jak si už všimli lidé se zdravým selským rozumem, ještě se tam má možnost něčemu přiučit. Takže nemůžeme s určitostí říct, co je v důsledku pro společnost prospěšnější.. Z toho se zatím nedá tak lehce vybruslit. Způsob trestání není ideálním řešením pro změnu člověka (spíš ho může zatvrdit než změnit), ale co máme k dispozici jiného? Zatím nic moc, společnost na jiný způsob řešení ještě není připravena.. procházíme teprve obdobím připravování sebe samých. My tvoříme společnost a její pohled na ni a nemůžeme čekat, že všechno za nás zmůžou zákony, že zodpovědnost za sebe hodíme na jiné lidi, kteří by nás měli hlídat a kontrolovat, abysme se sami nemuseli namáhat 'být lepšími'.. proto z nich vycházejí naprosté paskvily. Musíme začít u sebe. Dennodenně se učíme brát si zpět svoji vlastní zodpovědnost a řídit si svůj život; pro některé je to stále ještě obtěžující, jiní už zjistili, kolik svobody, volnosti tím získají. Proto je důležitější pohled na to, co my sami vysíláme, čím přispíváme k tvorbě naší společnosti, její atmosféry a postoje k ní - ostatním lidem. Je to důležitější než to, co kdesi nějaký mameluch nahoře dělá.. ovšem neznamená to zůstat v nečinnosti vůči okolí, pokud je možnost reagovat, prosím, ale pokojně a smysluplně.
  • myslím, že svět (lidé) se nikdy nezmění a ani nepřijde den, kdy bude líp a všechno bude lepší, sami se zahubíme a svět zničíme svým chováním, protože jen málo z nás si umí říct, to co píšeš, Jani... ale s takovou masovou amnestií tedy nesouhlasím ani náhodu  je mi líto, těch kterým už vězni stačily ublížit a říkám si proč ???
     http://www.novinky.cz/krimi/289479-amnestovani-spachali-pres-60-trestnych-cinu-a-prestupku-hlavne-kradli-a-rvali-se.html

    www.novinky.cz
    Do nedělního poledne bylo na základě amnestie propuštěno 6069 vězňů. Na svém web...Zobrazit více
     To me se to docela libi ja sem zezacatku byl hodne proti a jen z duvodu ze sem se bal o svuj majetek co kdys prijdou a ukradnou mi kolo? nebo co kdys me potkaji a uhodi me a ulomi mi muj zoubek?! ale ted sem si uvedomil jednu vec co se ma stat stane se! Mozna prave kvuli tomu propustili jednoho z nich aby me ten zoubek odcizil kdys mam takovy strach  kdo vi?!... takze ke kauze amnestie jsem neutralni proste stalo se a dekuji Jani za mili nahled na amnestii hned mam o problemek mene 
    obdivuhodny pristup 
    S amnestií v tomto rozsahu nemohu souhlasit. Umím si představit omilostnění celé řady lidí, ale v této podobě Klausova amnestie v důsledku podněcuje lidi spíše neodpouštět si a dávat si ještě větší pozor na lidi kolem sebe... Jinak samozřejmě doufám, že alespoň někteří propuštění vezmou tuto nevšední milost jako výzvu a polepší své chování, včetně těch největších tunelářů a sprosťáků. Člověk má mít právo na odpuštění a taky na to své uklouznutí odčinit. Já doufám, že mě nebo mě blízké lidi žádný amnestovaný neusmrtí nebo nepřipraví o něco velmi důležitého. Pak by nutně musely začít platit jiné biblické verše než ty o kamenech a vině.
    Jana Mráčková Já myslím, že největší tuneláři a největší sprosťáci se vůbec do vězení nedostali... na to přišel už dávno i Jára Cimrman.
    Teda tys tady rozpoutala slušnou diskuzi J... To se jen tak nevidí 
    Jana Mráčková Myslím, že je to diskuze velmi konstruktivní a ohleduplná k názorům druhých, málo prosazování vlastního názoru jako jediného "pravdivého", mám z ní radost.
    Jani, řekni.. určitě máš pravdu v tom, že "odpouštěj a bude ti odpuštěno", ale nemyslíš si taky, že každý by za svoje činy měl nést následky? Bylo propuštěných skoro sedm tisíc lidí, z nichž už dost se vrátilo zpátky. Amnestie fajn, ale proč nepustit jen těch deset nevinných, ale tisíce lidí, kteří vylezou ven a začnou tu páchat další škody. Jak k tomu přijdou ti, co ty lidi hledali, chytali a snažili se je zavřít.. Jak bys vysvětlila dětem tý babičky, co ji zmlátili ve vlaku, že to nevadí, protože pro těch deset nevinných to cenu má. Co kdyby se tohle stalo v tvym blízkym okolí, nezměnila bys názor? Amnestie ano, ale každý případ promyslet a nepouštět ven každýho, kdo očividně vinu má, dostane se ven a začne znova.
    Jana Mráčková Nezměnila, vše je jak má být, můj světonázor je velmi specifický a těžko v pár řádcích dát všechny mé myšlenky řečené zde do kontextu mé životní filozofie, ale jsem otevřená komukoliv, kdo by chtěl zajít na čaj. Každý čin a každý okamžik v našich životech je výsledkem volby naší duše a přináší nám přesně to poznání, jaké potřebujeme. Je mnoho lidí, kteří pochopilo, že to nejhorší v jejich životech vedlo k jejich skutečnému štěstí a většímu otevření se lidem a odvaze jít si za svými sny (a právě i tito kriminálníci jsou jen akcelerátorem změn u lidí, kteří si to tak vybrali, třeba ta babička - nemusí tomu rozumět, ale děje se to). V tomhle to má bůh dobře zařízené - že nic není na světě bezúčelně. Jsou zde lidé, kteří to nepochopili a tak jim jejich duše přináší do života stále horší a horší zážitky, až to jednoho dne vzdá a tito lidé umřou, nenaplněni, protože nezískali poznání, pro něž na Zemi přišli, že jediné podstatné je láska člověka k člověku a lidem obecně, bez podmínek... ale i to je v pořádku, je to zkušenost.
    Jana Mráčková A každý skutečně za své činy nese následky, jen ne způsobem, jaký by si naše lidské ego přálo... za své zločiny například dostanou život bez lásky, bez pochopení, život plný hádek a bolestí, ale to už my nevidíme a stále voláme po spravedlnosti. A i tak je pro mne nejdůležitější najít v sobě ten vnitřní pocit - kdy ani těmto ztraceným duším nepřeju nic zlého... protože sama jsem si prošla dost bolestivými zkušenostmi ve svém životě a to mne naučilo soucitu...


A DISKUZE Z DALŠÍHO VLÁKNA:


Proc potom rovnou nepropustil vsechny vezne?


Poselství ohně Kdyby byl záměrem Vesmíru propustit všechny vězně, jistě by to už dávno udělal...
Ano, Vesmir je natolik laskyplny, ze nam dovoli svadet na Nej vsechno... Tak schvalne, kam nas to urychli... 
Poselství ohně Necháme se překvapit 

  • Nakonec, co je spravnejsi... Souhlas nebo nesouhlas s amnestii? Rekl bych, ze ani jedno; oboji je produktem duality. 
  • Poselství ohně Ano, to jste řekl správně - souhlas je vlastně jen do honosné róby převlečené posuzování. Díky, dobrá poznámka. 

Problémy světa nemohou vyřešit skeptikové a cynici, jejichž obzory jsou omezené viditelnou realitou. Potřebujeme muže a ženy, kteří dokážou snít o věcech, které nikdy nebyly.“

- John Fitzgerald Kennedy

Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.

6 komentářů:

  1. Petruša Bofinka:
    No comment... Když čtu tvoji slova, mám pocit, že dokážu to představit. Jsem vděčná za to, že jsi tu psala. Každé děje a každé situaci jsou tady, jak má být. Děkuju

    OdpovědětVymazat
  2. Anamel, máš můj veliký respekt!

    A líbí se mi zmínka o Alasu mraků. :-)

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mne je celý ten systém soudnictví na Zemi dost neprůhledný a nespravedlivý. Ti, kteří kradou ve velkém, řídí státy, instituce, banky, malí "zlodějíčkové" jsou za mřížemi. A proč máme tolik zákonů a nařízení, ve kterých se často nevyznají ani soudci, jak jsem se jako novinář mnohokrát přesvědčil... Kdysi lidem stačilo desatero, tam je všechno. Souzeni jednou budeme všichni podle svých skutků. Teď stačí lhát a mít "dobré" právníky. Takže Klause chápu a vím, že měl i další důvody. Moc dobře jsi to napsala. Petr

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravim,myslim Jani,ze jsi si to prilis zjednodusila:-),tim netvrdim ze je to spatne,nebo vsechno spatne,je to proste po tvym.Ale s tou karmou a trestem jsi mam ten pocit uplne vedle,tyhle pojmy jsou ciste a jenom lidsky,vesmir je nezna a myslim,ze ani znat nechce.Myslim,ze kdyz "odchazime",jdeme vsichni na jedno stejny misto,nez si vybereme co dal.Ony viny a tresty jsou jen nasi soucasnou realitou.Vsechno co delame ma nekonecny mnozstvi budocnosti,vsechny muzou nastat,my volime tu ktera pak nastane opravdu.........a tak dale,jak rikam,je to mnohem komplexnejsi a slozitejsi,soucasne uzasne jednoduchy,tak to u slozitejch problemu bejva,reseni maji tak prosty az je to k placi a proto to malokoho napadne,kdyz nekoho:-).Nicmene pracujes na sobe a to me moc tesi,prima,je k jeste malickost k ty petici ;-),vis,nedaval bych nikdy energii cemukoliv PROTI,ale vzdycky jen necemu PRO ;-),urcite mi rozumis....... ,na shledanou........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 100% souhlas, však je to psáno před 9 měsíci,... i já se vyvíjím...

      Vymazat
    2. Huh,to byl fofr s tou odpovedi :-),rozumnou odpovedi:-).Ras bych te upozornil na dva spisovatele,ktery mozna znas: Vadima Zelanda a Carlose Castanedu.Tihle dva mi otevreli oci o kterejch jsem si myslel,ze uz otevreny jsou:-), a k nim me privedlo forum energieupramene s panem "Iv"za coz jsem mu hodne vdecnej :-)....dobrou noc....proud

      Vymazat